Blog

Am strâns oamenii din Drumul Taberei la Masa Comunitară

Masa-Comunitara-Drumul-Taberelor-foto-Mihai-Raitaru-iunie-2018 (51)

Rebrandingul Centrului Comercial Auchan Drumul Taberei a dus la un concept nou: transformarea unui spațiu de shopping într-un centrul de viață urban pentru întregul cartier. Scopul este ca legăturile dintre oameni să își recapete semnificația prin trasformarea unui cartier într-o comunitate. Prima acțiune majoră în sprijinul acestui concept a fost Masa Comunitară – un eveniment de bucătăreală între prieteni, vecini, dar și membri ai aceeași familii.

Locuitorii din Drumul Taberei, alături de vedete și bloggeri, au gătit împreună Salata Prieteniei și un desert sănătos. Anca Serea, prezentă la eveniment alături de doi dintre copiii ei, a întărit faptul că masa în familie contribuie la consolidarea relațiilor și a confirmat că este util să le dăm copiilor exemplul meselor împreună.

“Mesele în familie sunt extrem de importante pentru noi, oricât de ocupați am fi, încercăm să luăm măcar cina împreună. Masa în oraș este uneori o variantă acceptată de toți șapte, dacă nu avem timp să gătim acasă. Important este să fim împreună, nu contează unde este masa!”, a conchis și Anca Serea.

Toți cei prezenți au gătit sub îndrumarea atentă a doi specialiști. Chef Dumitru Bucşa şi Chef Cristian Văduva au fost cei care au supravegheat bucatarii de ocazie, iar rezultatul a fost pe măsura implicării lor. Salatele personalizate și deserturile au fost îndelung apreciate, fiind presărate de ingredientele secrete: voie-bună, contribuție și lucru împreună. Pentru că într-o comunitate fiecare contribuie cu ceva, mesenii au adus o parte din ingredient, iar Drumul Taberelor a oferit spațiul pentru masa comunitară și o parte din ingrediente.

Mâncarea a devenit o comoditate atât de prezentă peste tot, atât de ieftină și ușor de găsit încât nu îi mai apreciem sensul. Trebuie să îi redescoperim importanța și valoarea. A împărți o masă cu cei dragi ar trebui considerat un eveniment special, care aproape poate lua forma unui ritual sau a unei ceremonii, așa cum era practicată de strămoșii noștri pentru care a găsi mâncarea era o luptă continuă. Suntem mai uniți pentru că luăm masa împreună! – acesta a fost sloganul nostru!

Întreaga idee a plecat de la faptul că mesele în familie reprezintă o modalitate de comunicare și de întărire a legăturilor, dar și de petrecere a timpului împreună. Însă, pentru că stilul de viață contemporan o impune, mesele în familie, cu toți membrii adunați în jurul mesei, sunt tot mai rare. Fiecare mănâncă atunci când are timp, satisfăcându-și practic doar o nevoie fiziologică.

Evenimentul de cooking sau de bucătăreală în familie, cum a fost prezentat comunității, a pus accentul tocmai pe relațiile care ar trebui să existe, să se dezvolte, să se consolideze în jurul mesei, unde toți sunt prezenți și își împărtășesc evenimentele de peste zi, gândurile, emoțiile. Conceptul Drumul Taberelor extrapolează beneficiile meselor în familie și îl duce la nivel de comunitate. Aici se pune accent pe relațiile dintre locuitorii cartierului, pe aducerea lor împreună și pe a face lucruri complementare și utile între vecini într-un centru de ciață urban.

Evenimentul organizat de agenția White PR pentru Centrul Comercial Drumul Taberelor a deschis calea către cunoașterea vecinilor din cartier, găsirea de noi prieteni, întărirea unor relații create prin proximitate. Drumul Taberelor își dorește astfel să devină cadrul preferat de întâlnire atât pentru aceștia, cât și pentru familie, pentru că diversitatea culinară și comercială o permite.

Written by

The author did not add any Information to his profile yet