Blog

“Fii prietenos, nu rautacios!”- un eveniment cu „suflet de mama”

La finalul lunii martie, impreuna cu partenerii nostri Cartoon Network si Mamica Urbana, ne-am intalnit la Connect Hub, la ceas de seara, cu bloggeritele mamici pentru a le povesti despre campania antibullying “Fii Prietenos, nu rautacios!”.

Bullying inseamna folosirea unei forte superioare pentru a influenta sau intimida peIMG_1583
cineva. Este un comportament repetat si intentionat prin care agresorul isi persecuta, raneste, intimideaza victima verbal, relational si/sau fizic. Efectele asupra victimei sunt adesea devastatoare din punct de vedere emotional si comportamental, insa, din pacate, fenomenul bullying nu este deloc ceva rar, el afectand copiii din intreaga tara.

In acest context, Cartoon Network colaboreaza cu asociatia “Telefonul Copilului”, care abordeaza problemele celor mici, in incercarea de a pune stop acestui fenomen. Sub sloganul ”Fii prietenos, nu răutăcios!”, campania are ca obiectiv sensibilizarea si incurajarea copiilor de a lua masuri impotriva hartuirii si agresiunii de orice fel.

Credem in importanta acestei campanii pentru copii nostri si suntem convinsi ca si datorita ei, cei mici se vor simti mai incurajIMG_1496ati sa vorbeasca despre experientele lor si despre ceea ce li se intampla, ii vor sprijini pe cei hartuiti, fiind, totodata, prietenosi cu toti ceilalti. Asa ca, in mod firesc, ne-am dorit ca aceasta campanie sa ajunga la urechile cat mai multor mamici si copii. Si cum am fi reusit sa cream acel buzz pe care ni-l doream, acele discutii benefice in social media, altfel decat prin intermediul liderilor de opinie din randul mamicilor din intreaga tara – adica bloggeritele mamici?

Acestea au fost obiectivele cu care am plecat la drum, pasii urmatori fiind extrem de simpli: am gasit o locatie centrala cu un spatiu de joaca pentru copii extrem de generos (Connect Hub), am pregatit ceva gustari pentru ca discutia se anunta interesanta si ne-am gandit ca sigur vom avea nevoie de multa energie pentru lungile ore petrecute acolo, am invitat 20 de bloggerite mamici insotite de copiii lor, am gasit cea mai „cool” echipa de MC care sa se ocupe de copii si 2 mascote Cartoon Network.

AIMG_1375cestea au fost ingredientele unui eveniment de succes, pe care nici mamicile si nici copiii nu il vor uita prea curand. Dezbaterile in jurul temei, conduse de Catalina, reprezentanta asociatiei „Telefonul Copilului”, le-au tinut pe mamici „ocupate”, in timp ce copiii s-au distrat de minune in spatiul special amenajat pentru ei.

A fost o experienta utila pentru toti participantii, in urma careia am invatat cat de importanta este implicarea si cat de mult rau poate face indiferenta. S-au lansat discutii lungi si aprinse in social media si ne mandrim ca ele au ajuns pana la urechile invatatorilor/ educatorilor, care au inceput sa isi ridice problema acestui fenomen. Ne place sa credem ca am facut un prim pas in stoparea fenomenului, bineinteles, cu ajutorul mamicilor bloggerite, care au fost persoane cheie in transmiterea mesajului!

Fii prietenos, nu rautacios!

Share with friends   

Written by

The author did not add any Information to his profile yet