Blog

Cum sa fim mai creativi?

Mi s-a intamplat, nu de putine ori, sa fiu intrebata cu ce ma ocup. “Cum adica relatii publice? A, publicitate?!”. “Nu, nu chiar publicitate” si vino cu argumente ca domeniul tau nu se limiteaza la a face campanii si a te ocupa de media buying. In boutique-ul White PR incercam pe cat posibil sa reducem ceea ce tine de media buying, preferand sa ne axam pe relatiile cu jurnalistii- care sunt cruciale in domeniul nostru- si pe transparenta business-ului clientilor pe care ii reprezentam.

Creativitatea este cuvantul nostru de ordine. Dar ce faci cand ziua chiar nu iti aduce doza de inspiratie de care ai nevoie? Deadline-urile chiar nu vor tine cont ca ploaia de afara nu te inspira prea mult sau ca simiti ca nici cea mai absurda idee nu se plimba prin colturile mintii tale obosite. Atunci iei atitudine, asta faci! Nu te plangi ca nu poti face un lucru ci iesi din zona ta de confort (sau rutina) si actionezi!

Sunt cateva trucuri, adaptate nevoilor tale, care te pot ajuta sa eliberezi ideile creative mai usor, pentru ca ele cu siguranta sunt undeva acolo. Primul meu sfat ar fi sa faci o plimbare. Daca simti ca ai obosit, ca nu mai ai spatiu si ca un task in plus e o corvoada, mai bine iesi pentru 20 de minute din contextul respectiv si te plimbi… doar atat, tu cu tine si nevoia de libertate in gandire. Mersul pe jos face bine nu doar corpului ci si mintii. Asa vei avea ocazia sa te bucuri de aer curat (in limita poluarii), de copiii care rad pe strada, chiar si de zgomotul orasului, care iti poate stimula cele mai bune idei.

Foloseste instrumente de lucru neconventionale pentru momentele in care traim: creionul si hartia! Da, ele cunt cele mai bune instrumente de lucru, pentru ca ne simtim detasati cand le folosim, ne permit sa mazgalim fara o directie anume, sa lasam creionul sa alunece si sa ia nastere idei pe care tastele poate nu ni le-ar fi oferit.

Danseaza! Nu chiar la birou, dar daca ai suficient timp pana la predarea materialului, du-te in seara respectiva sa dansezi, sa scapi de sentimentul de blocaj creativ. Sau poti face oricare alta activitate care sa te distraga de la task-ul tau. Atunci cand nu ne mai gandim la lucrurile presante, atunci pot aparea cele mai bune idei. Cu cat insistam mai mult sa obtinem un rezultat si ramanem blocati, cu atat suntem mai aproape de esec.

Fa un colaj cu lucrurile care iti plac, care sa abunde in culori puternice, lucruri frumoase si oameni fericiti. Tine-l aproape de tine, fie la birou, fie in spatiul tau de recreere de acasa, asa vei avea mereu o atitudine pozitiva si ideile vor veni singure.

Fa lucruri pe care nu le-ai mai facut pana acum: noi sporturi, viziteaza muzee, mergi la tearu, la o galerie de arta: culorile, oamenii noi si contextele neobisnuite pot da nastere celor mai atipice idei. Pe care le poti transpune apoi in campanii de PR sau marketing minunate! Tot ce trebuie sa faci e sa iesi din rutina, sa nu limitezi lucrurile la un simplu task. Creativitatea e relativa, asa cum sunt si metodele prin care putem sa o stimulam!

Written by

The author did not add any Information to his profile yet