Blog

Orice ai face, alege sa fii diferita!

Pentru fiecare dintre noi vara inseamna altceva, insa pentru toti este anotimpul in care petrecem cel mai mult timp in aer liber, dar nu intotdeauna si cel mai curat. Noxele, poluarea, alături de alimentatia nesanatoasa, sedentarismul, lipsa timpului dedicat noua si a unei atitudini pozitive au efecte pe termen lung mai grave decat credem.

IMG_0132  Saptamana trecuta, ne-am intalnit la Serendipity Coffee and Tea cu mamici bloggerite si ziariste interesate de stilul de viata sanatos, si impreuna am incercat sa gasim solutii pentru o viata echilibrata si sanatoasa pe termen lung.

Am profitat de ocazie si am venit la intalnire impreuna cu o noua gama de probiotice, Lactacare, pe care am lasat-o zilele acestea si care a fost conceputa special pentru oamenii preocupati de sanatatea lor.IMG_0058

Probioticele sunt microrganisme vii care se afla in mod fiziologic in tractul gastrointestinal si joaca un rol esential in digestie si imunitate.Termenul probiotic vine din greaca si inseamna “pentru viata”, acesta fiind introdus in limbajul medical in anii 50’. Proprietatile probioticelor au fost observate inca de la inceputul secolului al XX-lea de savantul rus Ilia Mecinikov, laureat al premiului Nobel, care a sustinut ideea ca bacteriile probiotice pot duce la cresterea duratei vietii, dupa ce a observat ca bulgarii si rusii care consuma kefir sunt mai longevivi. Acesta a sugerat faptul ca procesele de imbatranire a intestinului si auto-intoxicarea corpului pot fi controlate prin modificarea florei intestinale si inlocuirea cu microbi cu rol benefic.IMG_0019

Desi in Romania probioticele sunt asociate doar cu administrarea antibioticelor, acestea sunt utile in multe alte probleme de sanatate, dovedite de numeroase cercetari efectuate in domeniu, precum: colici intestinale la copii si adulti, balonare, colon iritabil, diaree, intoleranta la lactoza, constipatie, dermatite, alergii, dar si in anumita afectiuni neoplazice.

IMG_0088Laura Dan, Brand manager Lactacare, ne-a explicat: “Lactacare este o gama de produse de ultima generatie, cu continut probiotic, prebiotic (sustine probioticele in functiile lor intestinale) si simbiotic (impletirea sinergica a primelor doua caracteristici, pentru mentinerea unei stari bune de sanatate). Fiecare din aceste produse are in compozitia sa miliarde de micro-organisme selectate atent din mai multe tulpini de bacterii acido-lactice, toate ajutand la evitarea dezechilibrelor intestinale”.

Astfel, le-am oferit invitatelor “miliarde de motive pentru a alege” un stil de viata sanatos, pentru a alege in cunostiinta de cauza, cu responsabilitate si avand la dispozitie multe informatii si suntem convinse ca au inteles ca “o singura masura “ nu se potriveste tuturor, ca fiecare dintre noi are nevoie de ceva unic si distinctiv.

Written by

The author did not add any Information to his profile yet