Blog

Cum sa folosesti forumurile pentru a te promova?

Forumurile pot fi o modalitate excelenta de a crea buzz in jurul unor produse sau servicii, insa, la fel ca in cazul majoritatii tacticilor si strategiilor de comunicare, trebuie sa tii cont de anumite „reguli” . Sunt lucruri pe care e bine sa le faci, lucruri pe care NU e bine sa le faci si lucruri pe care mai bine NU le-ai face. Tine cont de faptul ca unele actiuni (se repeta lucruri) e posibil sa iti aduca un plus pe termen scurt, insa pe termn lung sa dauneze imaginii! Alege intotdeauna tacticile care iti vor asigura vizibilitate, notorietate si vanzari pe termen lung in devafoarea celor pe termen scurt, asta daca iti doresti sa fii in business si peste 5 ani.

Mai jos sunt „primii” pasi pe care trebuie sa ii faci cand incepi sa te promovezi pe forumuri si cateva regului de care sa tii cont pentru a avea succes!

–         Defineste-ti obiectivele. Poti obtine atat de multe lucuri prin promovarea pe forumuri, incat este destul de simplu sa uiti care este obiectivul cel mai important. Pentru a evita asta, incepe prin a-ti stabili in mod clar ceea ce vrei sa obtii. Vrei sa fii vazut ca un expert pe aceste forumuri? Vrei ca membrii forumului sa iti impartasasca de ce folosesc anumite produse/servicii? Daca stabilesti un obiectiv, atunci vei putea fi mai mult decat eficient in atingerea lui. Aminteste-ti ca este posibil sa ai mai multe  obiective, insa trebuie sa-ti calculezi timpul si resursele necesare pentru indeplinirea acestora…si sa vezi daca ROI-ul obtinut merita efortul.

–         Cercetare: cauta care sunt cele mai vizitate forumuri care dezbat subiectele vizate de tine. Poti sa te inregistrezi pe o multime de alte forumuri, cu subiecte care nu au nici o legatura cu ceea ce vrei tu sa promovezi, insa sfatul nostru este sa mergi pe acele forumuri care sunt relevante pentru segmentul tau de piata- din punct de vedere al comunitati, astfel incat sa poti interactiona si comunica cat mai bine cu nisa ta de piata. Asa cum nu vei vedea niciodata ca sufletul unei petreceri sa fie tipul/tipa cea mai plictisitoare posibila, tot asa nimeni nu va vrea sa discute cu tine despre niste subiecte anoste si irelevante pentru ei.  Fii relevant si oamenii te vor asculta. Odata de ai gasit forumurile care te intereseaza trebuie sa te inregistrezi si sa devii membru al comunitatii respective!  Dupa inregistrare, trebuie sa mergi sa iti editezi profilul. Poti sa iti schimbi avatarul (poza de forum), informatiile de contact si semnatura. Tine cont ca pe anumite forumuri ai nevoie sa postezi un anumit numar de posturi inainte de afisarea semnaturii. Dupa editarea profilului, mergi pe pagina de home a forumului si gaseste sectiunea de “introducere” sa te poti prezenta. Aici trebuie sa anunti comunitatea ca un nou membru s-a alaturat.

–         Niciodata sa nu incepi discutiile imediat prin a-ti face publicitate. Acesta este motivul pentru care majoritatea marketerilor online dau gres in promovarea pe forumuri. Nu poti sa iti faci publicitate in orice sectiune a forumului. De ce? Pentru ca este impotriva termenilor si conditiilor forumului si vei fi tratat ca spamer. Daca exista o sectiune speciala pentru publicitate, atunci poti sa lasi acolo un link catre site-ul tau.

–         Genereaza continut.  Incepe prin a posta continut interesant, relevant si strict legat de tema discutiei- poti sa folosesti informatii despre piata sau intrebari puse de clienti si discuti cu acestia despre experienta lor. Aminteste-ti ca oamenii vin pe forumuri sa gaseasca raspunsuri pertinente la intrebarile lor sau informatii relevante cu privire la ceea ce ii intereseaza.

–         Niciodata sa nu incepi discutiile prin a-i vorbi de rau pe competitorii tai sau produsele/serviciile acestora. Barfa nu iti va aduce decat suspiciune din partea celorlati si un minus de credibilitate, mai ales daca esti membru nou pe forum.

–         Castiga credibilitate. “Regulile” de promovare in social media sunt similare cu cele de promovare pe forumuri, adica este foarte important sa creezi o voce autentica si sincera care sa transmita continut de calitate. Cu alte cuvinte, daca vrei sa ii pese cuiva de ceea ce spui tu, trebuie sa devii o prezenta permanenta, transpartenta si care are ceva de spus. Marketingul pe forumuri este o investitie de timp si interes din partea ta. Trebuie sa planifici o campanie pe minim 6 luni inainte sa te astepti la rezultate vizbile.

 

Daca aveti nevoie de ajutor stiti unde ne gasiti!

 

Written by

The author did not add any Information to his profile yet