Blog

Marketing-ul pe forumuri

Considerate canale de promovare atat pentru business-urile mici, aflate la inceput de drum si in cautare de metode eficiente si nu foarte costisitoare, cat si pentru companiile mari in cautare de “altceva” sau care isi lanseaza produse nisate, forumurile te ajuta sa te pozitionezi mai bine prin comunicare si sa generezi vizitatori pe site.

Mai multi vizitatori pe site = mai multi cumparatori = mai multi bani in buzunar –asta este principiul de baza al oricarei afaceri! Cum poti sa faci asta intr-un mod eficient si cu un buget mic? Raspunsul este simplu: include in mixul tau de comunicare online si Forumurile. Exista motive destul de puternice pentru care oamenii petrec destul de mult timp pe forumuri si noi vom incerca sa iti oferim 5 motive pentru care ar trebui sa le incluzi in bugetul de comunicare.

1.Ai acces la o piata deja formata

Daca vizitezi un forum unde se discuta despre copii, atunci stii deja ca majoritatea celor implicati in discutii sau cei care intra pe acest forum sunt interesati de cum sa fie parinti mai buni si cauta informatii care sa ii ajute. Daca ai un produs care ii poate ajuta, atunci poti intra in comunitate si incepe conversatia cu potentialii tai clienti.
Si acelasi lucru este valabil si pentru alte niste de piata.

2.Construiesti o relatie bazata pe incredere si credibilitate

Unul dintre motivele pentru care oamenii nu cumpara produsele tale este pentru ca nu te cunosc, ceea ce duce la lipsa de incredere in ceea ce oferi tu si credibilitate cu privire la produsele sau serviciile tale. Daca ai o activitate constanta pe forumuri, interactionezi cu comunitatea si oferi informatii valoroase pentru ei, vei construi in timp o relatie care ii va ajuta pe ceilalti membrii din comunitate sa te cunoasca si sa aiba incredere in tine. Internetul poate fi impersonal, dar daca folosesti comunicarea pe forumuri in mod corect si transparent, aceasta problema poate fi rezolvata.

3. Promovare gratuita

Inscrierea pe majoritatea forumurilor este gratuita. Poti sa gasesti acolo teme de discutie despre aproape orice subiect de pe lumea asta. Asta e foarte bine daca ai un buget mic, pentru ca nu e nimic mai simplu decat sa intervii in discutii deja deschise de altii si sa iti promovezi afacerea.

4. Viralitate

Daca ajuti oamenii de pe forumuri sa obtina informatiile pe care le cauta, vei ajunge un “guru” al forumurilor si te vei pozitiona ca expert in zona ta de interes. Asta inseamna ca oamenii vor incepe sa vina la tine sa iti ceara sfaturi, sa discute despre tine cu alti prieteni, sa le povesteasca cum i-ai ajutat si sa te recomande. Acest efect se numeste “Word –of-mouth” (din gura in gura) si va fi mai mult decat favorabil business-ului tau, pentru ca acum ai oameni care iti promoveaza afacerea fara sa ii platesti.

5. New business

Din moment ce oamenii de pe forumuri au aceleasi interese ca si tine, nu doar ca iti pot deveni prieteni sau clienti, dar pot fi potentiali parteneri de afaceri sau angajati. Indirect poti sa iti cresti business-ul prin intermediul lor: fie prin generarea de noi vanzari sau prin cresterea profitabilitatii celor existente.

Si pe forumuri, ca de altfel in orice alt canal de comunicare, exista anumite reguli pe care trebuie sa le urmezi, altfel risti sa fii dat afara si sa nu te mai poti inscrie. Dar despre aceste reguli si pasii pe care sa ii urmezi daca alegi sa te promovezi singur si sa nu apelezi la o agentie specializata, vom vorbi intr-un articol viitor.

Written by

The author did not add any Information to his profile yet